Jag har blivit en dålig bloggare

Jag borde skämmas! Varje dag när jag kör tänker jag (ibland högt, ibland för mig själv) att detta måste jag skriva på Hakka-bloggen om. Men nej... inte kommer jag ihåg det när jag har kommit till hemmets trygga vrå, innehållandes en fru och två barn. Det är ganska mycket som rör sig i huvudet just nu. Egenföretagare och student på universitet gör sitt för de få grå jag har kvar där uppe.

Nu till däcken :
Vädret växlar vackert varje vecka ... ;)
Ena dagen är det soligt och plusgrader, andra dagen är det molnigt och neråt tjugo minusgrader. Andra dagar vräker snön ner, och ... ja... Det är som det brukar då. Det jag stör mig som mest på är att däcken spinner när man ska iväg i exempelvis korsning eller så. Varför stör jag mig så mycket på det? För att de är så inåt Finland bra annars! De är väldigt "allround" och oftast så märker man inte av att underlaget byts av. De går lika tyst på asfalt som på packad snö och is.

Men ... där däcken har sina brister, där brister de rejält...
Lös snö på halt underlag är nästan omöjligt att föra fram min bil på. Ibland snurrar bara däcken, och kommer man med någon hastighet på det så kanar bilen som kråkan i sången. Slask. Nokian Hakkapeliitta 7s NEMESIS. Jag kan inte minnas att jag har haft sådana problem att köra genom slask som med dessa däck.

Men, fördelarna med dessa däck väger verkligen upp nackdelarna. Nokian Hakkapeliitta 7 låter dig vara som deras slogan "Först. Snabbast. Hakkapeliitta."