Istället för bilkörning - båtkörning i Stockholms skärgård [bilder]

Det har varit dåligt med uppdateringar här på sidan för min del den senaste tiden. Till stor del beror det förstås på semestertider. Semester är kanske normalt förknippat med en hel del bilkörning men faktiskt inte för min del. I alla fall inte de senaste två veckorna, då vi spenderat tiden i Stockholms underbara skärgård.

Med egen båt tar man sig till de ställen där man aldrig annars kan ta sig, ej ens med den ganska väl utbyggda skärgårdstrafiken. För den som inte varit i Stockholms skärgård så kan man börja med att berätta att den är väldigt stor och omfattande, någon säger att det är över hundra tusen öar men det beror förstås på hur man räknar. Tar man med de lite större så rör det sig säkerligen om tjugo tusen, trots det.
Det som är slående är att den också är väldigt lång i öst-västlig riktning. För den som är van västkusten så skiljer sig det sig åt på så vis, man får helt enkelt åka väldigt långt för att komma ut i de dramatiska miljöerna. Å andra sidan hinner man under resan genom uppleva hela spannet av befolkad innerskärgård, lummig och idyllisk mellanskärgård till karg och storslagen ytterskärgård.


Personligen gillar jag mest ytterskärgården. Här är man ofta ensam, även mitt i högsommaren och några av de ställen som vi hann med denna tripp var bland annat Svenska Högarna, Skarv, Fredlarna och Svenska Stenarna.

Men det här hade ju förtsås inte speciellt mycket att göra med bilkörning. Men det kommer bli fler mil som mina Hakka Blue ska rulla mot asfalt innan vintern är här, så det kommer fler rapporter.
Tills dess får ni hålla till godo med den här berättelsen och några bilder från båtsommaren i skärgården.