Ishalka och köer

Till Sandviken den 23/12 för att hämta min flickvän och se till att hon kommer med tåget till Ume.

Innan jag drar iväg på väg 56 mot Valbo så testar jag 56an hur halt det är och hur däcken biter när jag bromsar. det är orderntligt halt, så jag bestäm mig för att ta det försiktigt, och det är ju oxå 80 km på den sträckan fram till Valbo, slår på Appen på Iphon, Hakkapedia,så att jag kan visa vart jag är, men det verkar som det är något fel på appen,går ej att skicka eller ta kort.har påtalat detta till Wesa Letho, och han skulle föra det vidare till Finland, men ej fått något svar ännu.

Åter till väg 56, detta är en farlig väg, vi som bor efter denna har påtalat att vägen borde göras om, men den har inte prioritet 1. Har hänt många dödsolycker efter denna väg.

Så jag bestäm mig att ta det lungt, håller ca 70- 80 km och jag känner att det är halt, även om jag känner att jag har bra fäste med Hakkapelitta 7 SUV, rean för mig till Sandviken går bra, men jag märker att det finns andra som har bråttom, de skall om till varje pris, småbilar, som int har en chans om det skulle hända något, förstår inte hur folk tänker, bara för att jag har bra däck som Hakkapeltta 7 SUV, så behöver jag inte köra som en idiot.

Hämtat och klart, ut på E16 på väg mot Gävle och stationen, håller ca 80-90 km på motorvägen, det är bra halt här oxå, men det vissa som tror att de är fantomer bakom ratten, vissa kör om i 120-130km, och mycket riktigt en av de som kört om  ligger på åkern strax efter Valbo.

Vänder hemmåt, efter sen jag skickat iväg min flickvän till Ume, tur att inte följde med, för då hadde vi tagit bilen. Och det var ju totalstopp ovanför Gävle med otaliga avåkningar.

Åker genom samhället i Valbo istället, då jag ser att det är köer på E16 mot Sandviken, kommer så småningom in på väg 56 igen och möter otaliga köer, det märks att trafikanterna har börjat att köra försiktigt nu när det bildas långa köer.

Väl hemme igen, det märks på mig själv att man blir spänd och uppmärksam mer nu när det är dåligt underlag, även om jag nu vet att jag kör på väldigt bra däck som Hakkapelitta 7 SUV

Ha det gott och kör försiktigt ute på våra vägar i Jultrafiken   Mvh Ov W