Inte roligt med frosthalka

Det debatteras i dagstidningarna här om huruvida vägarna sandas tillräckligt eller ej. Såklart är det ledande ett rungande nej, då cheferna på företaget som ombesörjer detta säger saker som att "de inte kan jobba förebyggande", trots att Trafikverket bistår med data och information som gör att de SKA jobba förebyggande, så hävdar denne individ att de inte kan det. Fantastiskt! Detta betyder att, idag igen, står lastbilar stilla i de brantaste backarna då de inte kan ta sig upp, vissa parkerar bilarna och står still tills sandbilen fart förbi. Ifall den kommer över huvud taget, alltså.

Men, Nokian Hakkapeliitta 7 tog mig upp, utan större problem. Lite halt var det allt, men hade jag haft fyrhjulsdrivet så hade jag nog aldrig känt något som helst problem, oavsett underlag.

Det är lite roligt, diskussionen om det ska vara avgifter på dubbdäck eller ej, när någon chef för Trafikverket hävdar att dubbdäck gör mest nytta i Mälardalen, för där är så mycket slask. Det fick mig att fundera på ifall denna chef har varit utanför Stockholms Tullar - någonsin - då han inte tycks veta vad som sker med vägarna här uppe på vintern. Här tycks det som att vi ska få köra på egen risk, de bryr sig inte, ty vi bor icke i Staden.

comments powered by Disqus