Inte min dag idag...

Grattis på er alla farsor, på eran dag, Farsdag. Inte min dag idag alltså.. Men vart runt på fika och ätit tårta har man gjort idag.

 

Temperaturen ligger omkring 0. Kom lite icke vit nederbörd från luften idag, liten skvätt regn alltså. Men så här mot kvällen dalar vita flingorna i luften så blir nog ett litet snötäcke ute tills imorgon när man ska till jobbet 06.00. Om man jämför mot förra vintern så har både kylan och snön kommit tidigare detta år.

Endel här har tagit korta provturer med snöskotrar redan, själv känns det som ett par månader kvar till säsongen. December brukar ha för lite snö, och både Januari och Februari brukar det oftast vara för kallt ute. Man har väl blivit för bekväm med vädret och kylan innan man tycker det är värt att vara ute och köra. Intresset kanske inte är riktigt är som när man var yngre, nu måste det vara bra väder också.

I Riksgränsen har det vart vitt i både väglagskameran och anläggningens webbkamera. Där har det kommit endel snö hittils, men anläggningen öppnar först mot slutet av februari.

 

Vägläget här är alltså halt. Temperaturen pendlat upp och ned, mellan 0 och -10 grader under senaste veckan. Snön har kommit med ett par dagars mellanrum. Sakta men säkert.

Man ser många som har det halt in och ut ur korsningar. Upp och ned för backar. Men med Hakka 7:orna på Ralliarten är det inga problem. Helnöjd hittils. Riktigt bra grepp på snö och vinterväglag trots de breda däcken. Känns lite halt i korsningar där det ligger som en isyta som täcker asfalten. Men jag ser, känner och vet, att det inte är pga däcken det känns halt i korsningar.

 

 

comments powered by Disqus