Inga genvägar till det perfekt ljudet!

I väntan på snö och kyla kan man inte fundera på mycket annat än ljudet när man rullar runt.
Vägarna verkar vara konstant saltade och någon halka har jag ännu inte känt på mina färdvägar.

Innan däckskiftet gjorde jag ett par lekmannamässiga ljudmätningar för att få en uppfattning om hur mycket ljud mina gamla vinterdäck gav ifrån sig. Noterbart är att däcken var rätt slitna och saknade en hel del dubb.

När Hakkapeliitta 7:orna var på plats så gjorde jag test nr.2, första känslan var ändå att de rullade något tystare men det är oerhört svårt att skilja på ljudnivå när man bara har en av två källor.
Testet visade ändå samma resultat, ljudnivån i bilen hade sänkts 4-5 decibel. En helt klart märkbar skillnad.

Efter nästan 35 körda mil så fick jag återigen känslan av att ljudnivån sänkts något, speciellt i farter kring 50-60. Test nr.3 visade att så var fallet, inkörningen måste ha gjort sitt för att sänka smattrandet.

Slutsatsen av det hela är att Hakkapeliitta 7 rullar tystare än mina föregående däck, hur de står sig mot andra kan jag inte säga något om. Nu inväntar vi lite snö och går på 23-års kalas!

Hörs sen!