In sweden we call it a fiasko

Stora planer för helgen. 3 toppar skulle det bli idag. Jag och David Nordblad stack från Östersund vid 07.30 och styrde mot Lofsdalen i Härjedalen för att göra Sömlighågna, Svanhågna och Hovärken. Vägen ner var snabb och det känns extremt skönt med riktigt vinterväglag nu istället för den förrädiska halkan som rått ett tag. Nu är däcken i sitt rätta element.

Att det skulle snöa och vara gris kallt hade jag förträngt. Eftersom jag precis har sålt alla mina skidor och inte fått de nya ännu fick jag låna ett par av Dynafit PDG med ställbar storlek. Bindningen fäster med torx skruvar i en spårplatta. Ordern var att inte dra åt dem för hårt för då pajar dom. Tydligen drog jag dem för löst. För på toppen på Sömligshågna lossnar bindningen. Torx ingår inte i min topptursutrustning så det är bara att vända hemåt med stopp var 300:ade meter för att dra åt bindningen hjälpligt med stjärnmejseln på Leathermanen.
Att vi skulle hinna de andra två topparna på det sättet var inget alternativ. På vägen ner drog vi loss en liten flaklavin och fick oss en liten åktur. Snöfältet var inte större än 20X20 meter och det var nog rätt väntat att det skulle släppa. Väl vid bilen kunde jag konstatera att jag förfrusit ena stortån. Den var stor som en potatis. Imorgon är det nya projekt, får se hur tån känns. SMHI lovar minus 21°, dock ingen vind.