Höga priser och farliga taxiturer!

Har nu varit i Stockholm i två nätter för att titta på så ska det låta samt för att jag var så himla sugen att springa i alla affärer som finns i hela världen.....

Man kan ganska snabbt konstatera att om man vill spendera pengar så är det inget större bekymmer. Min egna lilla prisjakt började när vi var på en inredningsaffär vid kungsträdgården, som jag givetvis har förträngt namnet på. Där tittade vi först på lite olika lampor som för visso var fina men att betala över 50 000:- för en lampa känns i min värld lite i överkant, man kanske är snål?

Vidare in i butiken så ser min bror en fotölj som han provsitter. Han konstaterar att den är ganska skön så jag sätter mig i den efter honom. Då flinar han till samtidigt som han vänder upp prislappen...96 000:- !?!??!?!?!?. Det är klart om jag säljer min skoter och mitt kåpasläp så ska det nog gå, det handlar ju om prioriteringar :-).

Senare under kvällen så fick man sina misstankar om taxibolagen runt Stockholm bekräftade. När vi skulle åka till SVT huset så letade jag upp en taxi tillhörande taxi Stockhom, känns som om det är dom eller kurir man ska satsa på när man tar taxi där nere, då kostade resan 170 kronor. När väl inspelningen av programmet var slut så stog det ett par taxibilar framför tv-huset. Jag såg att de två första bilarna inte tillhörde de ovanstående bolagen så vi tog den tredje i kön som såg ut som en kurir bil.

Nu är det så att loggorna för dessa bolag ser nästan likadana ut som loggorna för kurir/stockholm (hm kanske är taktik?) så det var trots allt hos någon typ av friåkare som vi hade satt oss hos.

När vi nu satt i bilen så känndes det inte rätt att kliva ur så färden påbörjades. I bilen så hade han satt upp en notebook (dator) som han kunde titta på tv och spela musik genom, denna upptog ganska mycket av hans uppmärksamhet under färden. Detta kändes lite olustigt med tanke på att han trots allt kom upp i en 70-80 blås efter strandvägen. Väl framme så kostade samma sträcka 260 kronor. Så mitt råd till er andra är att åk med taxibilar som tillhör taxi kurir/Stockholm.

Dag två så forsatte jag min lilla prisjakt med att utanför en klockbutik konstatera att om jag säljer min volvo V70 så skulle jag nog ha råd med den där klockan för 122 000:-.

Efter en halv evighet i parfym indränkta butiker så åkte vi till slut ut mot Älta för att övernatta hos min bror. På vägen stannade vi till på Fredells i sickla för att försöka hitta någon bra belysning för infällning till köket och det var här som jag till slut hittat det jag inte visste att jag sökt, ett badkar som såg ut som en högklackad sko som kostade 199 000:-.

Nä nog är det könt att komma hem till Kiruna efter ett par dagar i Stockholm. Det är ganska kul att åka ner och se eländet i bland men efter varje gång så kan jag bara konstatera att jag tog rätt beslut när jag beslutade mig för att flytta hem från Stockholm -99.

 

comments powered by Disqus