Hjälp! Stenskott i rutan - kupévärmare?

Har ni: erfarenheter, kunskap, tips och idéer - så dela gärna med er.

Trots att temperaturen mest legat över nollan här i södra Skåne (Malmö-Lund trakten), så är det väldigt: dimmigt, fuktigt och råkallt, 4 fuktiga plugrader här känns kallare än torra 14 minusgrader i Dalarna. När vi firade Nyår mellan 1999 och 2000 var det rejält kallt, 33 minusgrader en natt, har aldrig upplevt nåt liknande, men hellre det än råkallt.

Så tidigt på morgnarna och sent på kvällen, när jag sätter mig i en råkall bil och känner mig frusen redan innan, då vill jag gärna köra på för fullt med värmen.
MEN! För ett par veckor sen fick jag ett stenskott på rutan, inget stort eller djupt, men det går inte att reparera. Så nu börjar jag fundera på kupévärmare, så att inte rutan spricker från kant till kant, till ett tidigare stenskott (som inte heller går att reparera). Hellre 1000 - 2000 spänn på en kupévärmare med montering, än 2000 - 3000 i självrisk och några dagar utan bil för att byta framruta, för två små sketna stenskott.

Jag har en Ford Focus (Mk. 1) Flexifuel med motorvärmare, så där är redan ett uttag i fronten för sladd till stolpe. (kan hyra en motorvärmar-stolpe på jobb för 600:-/år).

Det jag undrar och vill fråga er: Tror ni att det hjälper (så att rutan inte spricker)?
Vart vänder jag mig för att få skarvat på ett uttag för kupévärmare i kupén (kostnad)?

Har ni allmäna råd vad gäller: stenskott i rutan, kupévärmare, timer m.m.?
I så fall, snälla berätta. All hjälp mottages med tacksamhet.

http://www.gp.se/polopoly_fs/1.534810.1295619838!/0122_kupevarmare.pdfhttp://www.testfakta.se/incoming/article18091.ece
comments powered by Disqus