Hemresan från verkstaden och punkteringens fortsättning [bilder]

Då var det dags att hämta båten. Snackade med grabbarna på marinserviceverkstaden och de var bussiga och parkerade min båt och trailer en natt extra så jag kunde åka ut i skärgården och hämta några extra hjul. Nej, det var inga Nokian, utan gamla vinterhjul från släpvagnen med fyra bultar. Hade aldrig provat dem på båttrailern med med 99,9% sannolikhet gissade jag på att de skulle passa. De flesta trailerhjul är ju samma bultcirkel på.

Och mycket riktigt, väl på plats så gick hjulskiftet fort, allt passade som det skulle och jag kunde kuska vidare med ekipaget mot skärgården igen.
Att ha ett flak är oftast väldigt bra för man ryms alltid mycket prylar.
Reservhjul till trailern med denna gång:

check!

Ganska tungt och pickisen fick jobba på rätt bra med en snittförbrukning på 1,2-1,3 l/mil. Ingen nämnvärd väta på marken, mer lite fukt men det räckte för att Hakka R skulle slira loss lite när man försökte accelerera med 4,5 ton. Nämnde jag förresten att jag tycker stora bilar är underskattat?

Fälgen blev ganska sargad och däcket är ju helt södertrasat så det blir att fixa helt nytt hjul. Ingen panik just nu dock, båten skall ju ställas på vinterförvaring på gården så det hamnar på att-göra-listan.

 

 

comments powered by Disqus