Hedesunda - Sälen 4 dagar 11-15/4-13

En härlig wekend, i Tandådalen-Sälen.

Sommarväglag upp till Sälen By, men upp i backarna till Tandådalen/Hundfjället, vinterväglag, så det var skönt att ha Hakkapelitta 7 SUV på bilen denna sista resa innan sommarsvålarna åker på.

Upp till Sälen var det torr vägbana, så det gick att åka på, så vi kom upp smärtfritt utan några missöden, lugn trafik, då nu säsongen går mot sitt slut, för utförsåkning och vinterväglag.

Vi hade härliga dagar ömsom sol, snö, och kraftig blåst, så lite färg har vi då fått i ansikte och händer, vovven var också med, han var i stuga medans vi åkte nerför.

Jag skulle kanske ha haft Hakkapelitta under skidorna jag också, visserligen stod jag inte på örorna i backarna, men väl i Liftsystemet ramlade jag omkull pga dåligt valla

Bilen använde vi varje dag för att komma till liftsystemet, och på Lördags morgon fick Hakkapelitta 7 SUV visa sin styrka i backarna då det kommit nästa 2 dcm ny-snö, inga problem, varken med halkan eller grepp.

Måndagen styrde vi kosan hemmåt, total dimma gick knappt att se vägen de milen ner till Sälen By, Svarthalka men inge problem,så det var bara låta bilen rulla i lagom takt nerför fjället.

Väl nere så var det nästa sommarväglag, blött och varmt 8 + och dimma på höglänta områden,vi tog det lugnt när vikörde över Malung och Mora.

Nu i dag, så väntar sommardäcken på att bli pålaggda.

Så jag ger ett STORT TACK till  NOKIAN TYRES att jag fick detta tillfälle med använd världens bästa vinterdäck   HAKKAPELITTA 7 SUV

MVH Ove Walentin Testförare[gallery link="file"]