Halo på himlen - vädervarning i praktiken [bilder]

Kanske något av det tråkigaste att läsa om är när någon skriver en lokal väderrapport/väderobservation. Extremt litet nyhetsvärde och historiskt blir den ganska fort fullständigt ointressant. Vågar mig ändå på att trotsa min egen nyss nämnda logik och försöker mig på en väderobservation. Det blir ju i alla fall lite roligare när man numer har en sådan religiös relation till sina Hakkapeliitta.

Hursom, halon på himlen nu i natt (fredag, natt mot lördag), den är faktiskt ganska intressant, för den förebådar om att något är på gång att ske. Den brukar kunna ses både sommar som vinter, natt som dag, både mot solen och månen och den varslar nästan alltid om ett väderomslag.
Som jag nyss skrev i mitt tidigare inlägg så har vi haft några dagar med töväder och dis som det senaste dygnet bytts mot kallt och klart väder men nu i natt så dök halon upp mot månen. Den går inte att missa, det är en kraftig ring som ligger runt solen eller månen på himlen och ger ibland en liten märklig, mystisk känsla.


Passade på att ta några bilder och säkerligen kommer vi under morgondagen få uppleva något annat än de stilla minusgrader som varit idag. Inte helt oviktigt om ni skall ut i trafiken och rulla. Vem vet, jag kanske återkommer med en helt ointressant och tråkig väderleksrapport imorgon igen.