Halkskydd bara för rika?

Ibland har våra kära politiker otur när de tänker. I samband med en seriös (?) motion har Miljöpartiet tydligen gått under alla stegar, krossat varenda spegel, lämnat alla nyckelknippor på bordet och fått sina stigar korsade av varenda svart katt i vårt land.

Hur kan man annars förklara ett förslag som innebär att de bilägare som har allra sämst ekonomi och därmed sist av alla får råd med bil med avancerat antisladdsystem inte heller längre kommer ha råd med sladdskyddande dubbdäck?

80 % av de som dött i sladdolycka på vinterväglag har gjort det på tunn is. Dubbdäck minskar dödsrisken med över 40 % jämfört med odubbade däck.

Miljöpartiet har gjort och gör väldigt mycket gott. Men i detta fall har de uppenbart satt nytt lågvattenmärke i "otur när man tänker". Mer korkat förslag har man väl inte hört talas om sedan Ny Demokratis tid i Riksdagen.

Kör med insidan,
Johan

PS
Enligt test hos opartiska VTI i Linköping sliter dubbade Nokian Hakkapeliitta 7 hela 70 % mindre på vägbanan än vad jämförbara konkurrerande dubbdäck gör. Välj Hakkapeliitta och kör tryggt med rent samvete.