Hakkapeliitta 7:or lite mjukare och bekvämare

Kör på 235/35 - 19" däck nu både sommar som vinter. Något stötiga kan jag hålla med om, men de ser ju snyggt ut med större fälgar om inte annat. Däremot känns dessa hakkapelitta 7:or lite mjukare och bekvämare än mina kumho sommardäck jag kört med i somras. Vägarna här i stan har vart riktig dåliga ett par dagar, när det kommit lite snö som inte plogats utan bara trampats ned bildas "ishårda" ojämnheter och knölar. Vissa vägar har kortare bitar vart knöligt, skakigt, stötigt och jobbigt att köra på. Vid korsningar, övergångställen och där bilar kört upp spår i vägbanan har det funnits endel kanter och ojämnheter man fått köra tvärs över. Dessa har inte alls upplevts lika stötigt med hakka 7. Många gånger känns det inte ens som att man åker runt på ett par 19":are, som man ändå är van vid. Man är beredd när man ser ojämnheter och kanter i vägen att dem känns men många gånger har man kommit över dessa lite mjukare och bekvämare än väntat. Jag antar att de flesta vinterdäck kan upplevas mjukare än motsvarande dimension sommardäck då gummit i slitbanan är som mjukare eller av annan typ med sin mönstring, men även när jag jämför med mina tidigare vinterdäck är det här något jag inte tänkt på annars.

 

Det känns alltså inte helt fel att ha större finare fälgar och lågprofil däck på vintern också, även om det finns mycket nackdelar (=