Hakkapeliitta 7 går bra andra säsongen också!

Förvintern / Senhösten har bjudit på många roliga underlag att köra på, allt från svartis / glattis till slask och snö, lera, grus och vatten.

Detta är andra säsongen som jag kör på däcken, och de fick sig en rejäl omgång förra säsongen. Vissa av dubbarna känns och ser intryckta ut, de fjädrar inte ut som de gjorde när de var nya, däcken står alla på c.a 7 mm mönsterdjup och snöstjärnan syns tydligt.

De presterar precis som jag minns dem. På packad snö är det som att köra på torr asfalt med sommardäck, men däcken brister fort när det blir svartis och slask. Däremot så är dessa däcks största styrka snabbheten i att återkomma när det släpper, de är väldigt lätta att styra tillbaka och fortsätta köra med, och de går rakt när man bromsar. Jag vet inte om jag kommer att köra hela vintern på dessa däck, jag kör nästan aldrig två hela vintersäsonger på samma däck, just för att jag kör så väldigt många mil och däck är en billig livförsäkring.

Kör försiktigt, och våga sänk hastigheten!