Gott nytt år hälsningar från Icehotel Jukkasjärvi! (bilder)

Temperatur idag nyårsafton: -5 grader

Har kommit endel snö de två senaste dygnen, fått skotta gården flera gånger och sopat av bilen för att köra bort snön från den. Sambon har vart på stan med ärenden och tycker som att det är stor skillnad från hennes Volvo c30 att köra min 4 hjulsdrivna bil med bra däck. "Märks stor skillnad både i grepp och i inbromsningar". Upplevde själv att det var lite spårigt idag en bit, men det är inte så konstigt då väglaget och plogningen är som det är.

 

Första natten det kom snö enligt mitt senaste inlägg kom det uppskattningsvis ca 8 cm nysnö under natten, blev uppehåll ett par timmar på morgonen och de var det snabbt och bra plogat, även villa kvarteren. Det blev uppehåll ett par timmar på dagen, innan det fortsatte snöa och kom flera cm till framåt kvällen: Den snön har inte plogats bort ännu, ändå har det gått 1 dygn nu efter avslutad nederbörd. Därav spåriga vägar, både på kvarteret och den lite mer trafikerade vägen utanför.

 

Vi var ned till Icehotel i Jukkasjärvi, knappt 2 mil utanför Kiruna, för att kolla läget där för iår, se både iskyrkan och isbaren och förstås passade man på att ta en drink i icebar så här på nyårsafton!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott nytt år hälsningar från Icehotel Jukkasjärvi!

 

comments powered by Disqus