Gotland och Fårö del 2 [bilder]

Det finns förstås många ställen att besöka när man åker till Gotland.
En av de första stoppen för oss blev Blå Lagunen, strax väster om färjeläget vid Fårösund. Blå Lagunen är en liten badsjö, som egentligen är ett gammalt kalkbrott, som gör att färgen på vattnet får en blå ton i solljuset. Denna gång, kanske inte alltför framträdande blått kan jag tycka.


Då var Gotlands största insjö, Bästeträsk, som ligger strax intill den Blå Lagunen, betydligt blåare. Träsk är för övrigt gutemål för insjö. Således finns inga sjöar på Gotland, bara träsk.

Den Blå Lagunen ligger för övrigt bara några kilometer från den välkända Gotland Ring, racingbanan där åtskilliga Nokiandäck har nött asfalt genom tiderna.

Frågan är ändå om inte Fårö är den första av de platser som de allra flesta tänker på och åker till. Nu råkade jag ha tjänsteärenden att förrätta där, så det fanns alltså en orsak att åka dit, men vi tog ändå en separat tur privat uppåt de trakterna för att titta på naturen.
Väl uppe på Fårö är kanske raukar, Sudersand och Kutens bensin det som står på agendan. Såvida man inte är kulturellt intresserad av Ingmar Bergman, då man säkert också får in det i programmet.


Själv har jag väl aldrig varit intresserad av hans filmer så vi stannade och tog en galette på Kutens istället.

För den som inte besökt Kutens så är nog det enklaste att beskriva den platsen med hjälp av bilder. För hur ska man annars sammanfatta detta ställe till restaurang/bar/krog tillägnat 50-60-talet, rock & roll och bilens historia?


Enkelt att konstatera är i alla fall att Stockholms innerstads alla hipsters, iklädda färgglada glasögon, luftiga linnekläder och medvetna accessoarer bosatt sig på stället under sommarsäsongen.

Kvällarna bjuder på liveuppträdanden och livat värre men vi stannade inte så länge utan rullade vidare efter den sena lunchen.