God Jul och Gott Nytt År!

Hej alla Hakkapeliitta-testförare! Det verkar bli vit jul i hela landet. Det blir förstås enklare för jultomten att ta sig fram med sin släde, men kan ställa till med problem för alla som ska åka långt med bilen. I alla fall om man inte har Hakkapeliitta vinterdäck på bilen, ska man väl tillägga :)  Ni Hakkapeliitta-terstförare har redan hunnit testa era däck ordentligt på varierande vinterväglag och vet vad era Hakkapeliitta däck klarar av.

Under jul och nyår blir det mycket trafik på vägarna och tyvärr kommer det även att hända olyckor. Många har alldeles för bråttom och tyvärr finns det även gott om medtrafikanter som även på vintern fortsätter att köra som om det vore sommarväglag; för fort, för korta avstånd till framförvarande bil, aggressivt utan hänsyn till andra trafikanter och som inte använder blinkers. Ofta har de också dåliga däck. Så se upp i trafiken, även om alla ni Hakkapeliitta-testförare är duktiga bilförare och har vinterdäck med bra grepp, så gäller det att vara på sin vakt och köra med god framhållning.

Idag är det vintersolstånd och redan i morgon är det lite längre ljust på dagen. Vi har passerat mörkret igen och går mot ljusare tider. Ni har hittills bloggat riktigt duktigt här på Hakkapedia och jag hoppas att ni orkar fortsätta lika aktivt även under resten av vintersäsongen. Det ni skriver ger värdefull information för Nokian Tyres produktutvecklare som sedan kan fortsätta med att utveckla ännu bättre och säkrare vinterdäck!

Nu ska jag till förrådet och leta fram mina jultomtegrejer. Barnbarnen, varav två firar sin första jul, kommer hem till oss för att fira jul och då gäller det att jultomten ska se ut som en jultomte ska se ut och utan att bli avslöjad som farfar :)

Jag önskar er alla en riktig God Jul och Gott Nytt År!

http://www.nokiantyres.com/files/nokiantyres/xmas2012/nokian_tyres.html Wesa