Gnissel, skrammel och dunk, dunk, dunk...

I tisdags blev det till att åka till verkstaden. Det skramlade och gnisslade metalliskt från höger framvagn. Tidigare när jag fått sten i bromsarna så har det mest gnisslat, men nu lät det som om en plåt eller metallstav låg och slog någonstans på däcket.

Efter att tagit bort däck och bromsok så visade sig vara en sten inne i ventilationskanalen. Där har den roterat runt och levt fan. Stenen togs bort och efter montering igen var ljudet borta. Engströms bjöd på jobbet så det tackar jag för!

En kul detalj jag la märket till var att de sätter på ett sätesskydd och rattskydd för att inte skita ner bilen :)

Sen till dunkandet då. Ikväll så hörde jag ett rytmiskt dunkande när jag körde på E4:an. När jag stannade och tankade så visade det sig att det satt en spik i ena däcket. (ser nästan ut som en dubb i sommardäcket)

Ringde hakka assistansen för att ta reda på var jag ska ta vägen men visade sig att de inte hittar mig i sin databas fast jag registrerade mig samma dag jag köpte på däcken. Blir ett samtal till kundtjänst imorgon för att höra vad som pågår. Det var samma visa när jag fick punktering på vinterdäcken, tog ett bra tag innan de hittade att jag faktiskt var registrerad.