Går som en traktor i snön...

I morse blev jag orolig att jag inte skulle kunna ta mig till jobbet, förrän jag fått vägen plogad. Gick i alla fall ut, ja gick och gick pulsade känns mer korrekt, och fick börja med att skotta en gång över gräsmattan fram till bilen, hävde mig över grinden med skyffeln och försökte skotta bort snön så att jag kunde få upp grinden. Till att börja med. Efter det kom uppgiften med att hitta bilen. Vet inte hur mycket snö det kommit men mellan en och två decimeter var det nog. Skottade runt bilen och på bilen medan jag tittade ut över fältet och den lilla vägen som går däröver. Blev mer och mer tveksam till om jag skulle kunna ta mig fram utan att fastna i snön men gjorde ett försök. Däcken Hakka7 och det faktum att jag har en SAAB visade sig vara en hit. Inga problem alls utan bilen bara brummade fram och jag var noga med att inte ge för mycket gas i backen, utan höll en jämn och ganska låg hastighet hela vägen. In på macken och tankade och blev återigen påmind om att bilen drar MINDRE bensin med mina nya dubbdäck, än den gjorde med mina sommardäck (?!? hmmm). Nu står bilen i garaget här på jobbet och vilar sig, ifall vi inte fått plogat till kvällen. Det har i alla fall slutat att snöa, tack och lov.

comments powered by Disqus