Fungerar bättre i kyla

Äntligen kom vintern till Stockholm och entusiastiskt har jag kört och testat mina däck. Jag har provat backar, start i backe, kurvor och isiga småvägar. Min summering är att däcken får mig att känna mig säkrare i trafiken. De har ett riktigt bra grepp och jag får känslan av att de fungerar faktiskt bättre i -10 grader än när jag hämtade ut dem och temperaturen låg på några plusgrader. De känns stabilare, helt enkelt. Jag märker det speciellt när jag tar kurvor. Vid några plusgrader kändes det som att jag hade en kort fördröjning mellan rattutslag och när bilen verkligen svängde. Nu vid kyla känns detta inte alls.  Jag undrar om det är någon annan som har upplevt samma sak?

 

För övrigt kan jag säga att jag ännu inte har tappat en enda dubb (vad jag kan se) och däcken riktigt griper tag i vägen. Detta märks definitivt vid rödljus där jag är iväg snabbt och säkert, men det märks också när jag är ute och kör på riktig vinterväg.

Jag riktigt längtar till jul så att jag kan sträcka ut bilen på långtur norrut.

comments powered by Disqus