Från vinter till vår, och tillbaka!

Det har vart en väldigt intressant väderlek de två senaste veckorna. Från ca en halvmeter snö till barmark på två dagar, och nu ser det ut att vända tillbaka!


Över jul var det mer snö än vad vi fått vänja oss vid här i bygden, långt ifrån något som helst rekord men ändå så man fick rejält med julkänsla. För nog ska det vara mycket snö över jul?
Lagom till nyår så var det mesta av snön, som inte täcks av skog, borta. Vägarna som inte hållts helt rena från snö var nu snöfria, och som på trottoarer och gångbanor var det på många ställen mer grus än asfalt.
Inatt/idag har det dock satt igång att kräksnöa och den som hoppats på tidig vår får ställa ut skyffeln igen.
Kul tycker jag! På vintern ska det vara snö och kallt, inte slask eller barmark.

Under den korta "vårepisoden" så tog man bilen dit man skulle, som vanligt utan eftertanke. Inga problem eller svårigheter med mina

Hakkapeliitta 7

.
Det var när man sedan snörade på sig löparskorna för en vända på eftermiddagen som man verkligen fick se upp. Nu märkte man hur pass halt det egentligen var, vägbanorna kan lätt se torra och fina ut när man sitter där i sin varma bil. Men utan bilens tyngd och grepp så är det inte samma glada historia.

Förra veckan gjorde jag en snabbkoll på dubben och kunde inte räkna mig till ett enda bortfall. Ska göra en ny översikt nu när man rullat några dagar på barkmark.

Vi hörs!