Första advent med riktig julstämning... eller?

Då var första advent avklarad för detta året. Sammanfattningen av denna helgen här i Arvika är; ett varierande väder av spöregn, storm, 10 grader varmt och strålande sol. Så när det bar iväg till skyltsöndagen på stan så gällde det att pricka rätt så det var den timmen med solsken.

Övervägde att tvätta bilen igår då den är nästintill täckt av lera. Har aldrig varit med om att taket är lika lerigt som nedre delen av bilen, men så är fallet nu. Orsaken kanske är att däcken fick prova på en rejäl tur på grusväg i helgen och som gissat så fungerade de galant. Tycker nästan att hakka 7 har bättre grepp än hakka 5 som jag hade förra året. Visserligen körde jag inte så mycket på barmark med de förra, eftersom att det var lite mer vinterväglag det föregående året. Men jag var otroligt nöjd med de förra däcken när det gällde vägar med is och snö så det hade varit skoj att få testa denna modellen på samma underlag.

Tidigare däck jag har haft, förutom hakka 5, så har jag nästan fått räkna med att köra i diket x-antal ggr/år, då grusvägen jag brukar köra på varit plogad sist av alla andra vägar och det är några rejäla backar med skarpa svängar i. Förutom detta så har det varit blankis under snön. Det har inte spelat någon roll om man så krypit fram med bilen så har det ändå gått rakt i kurvorna. Men förra året gick det hyfsat bra då däcken hade ett helt annat grepp än vad jag var van vid. Antar att det var formen på dubben som spelade stor roll samt att däcken nästintill sög sig fast på underlaget. Det roligaste minnet jag har är för några år sedan, då en granne inte tog sig upp för en av backarna. Han gick på kanten upp till sandlådan, fyllde en hink med sand, sedan ställde han sig i mitten av vägen och kanade på fötterna nedför backen medans han sandade. Då är det halt :)

Hoppas ni alla får en trevlig vecka med mycket julstämning och glögg!

comments powered by Disqus