Finns det ett super-duper däck någonstans där ute?

Idag har onekligen vintern fått testa däcken liksom också igår. Det var precis snorglint på motorvägen både påväg till jobbet, liksom också hem. Igår morse hände ett par olyckor på R40. Påväg hem hann jag inte mer än till Landvetter förrän trafiken stod precis still. Det visade sig vara en långtradare som lagt sig på sidan över motorvägen mot Borås. Det gick ut varningar om att trafikläget och väglaget var besvärligt på R40. Det blir alltid besvärligt då olyckorna skapar dessa enorma köer. Varför lär sig inte folk att ta det lugnt? Avstånd till framförvarande och bilens hastighet är tvår stora faktorer som påverkar, det vet vi alla. Varför överskatta sin egen förmåga att köra bil?

Nattens snöande hade gett någonstans mellan 10-15cm härlig pudersnö. Landskapet var som från ett julkort. Vår lilla väg till motorvägen var så fantastiskt rolig att köra på. Bilen dansade sig fram i vintervädret. Det var onekligen inga problem att köra dubbfritt på packad snö. Motorvägen efter var också okay att köra på. Där var det halt, självklart,  men det gick bra att hålla en hastighet av 90km/h. Omkörningarna gick fint, även över moddsträngar. Inga plötsliga ryck, bara mjuka, fina rörelser så gick det galant.

Det var något mindre kaotiskt på vägen idag. Men det ser ut som att vissa mindre skåpbilar som kör på R40 är utrustade med någon form av super-duper däck, önskar jag visste vilket märke det är.... för jag kan inte ligga så nära framförvarande bil som dessa skåpbilar. Det är under rådande vinterväglag mycket märkligt att dessa bilars förare ligger med lite mer än en billängdsavstånd till den framförvarande bilen på motorväg när hastigheten ligger på allt över 70km/h, alltså måste de ha ett fantasktiskt bra däck som gör att de omedelbart får stopp på sin bil om framförvarande bromsar hastigt och lustigt. Kan någon tipsa om vilken tillverkare det är på dessa däck??

Min bil som har dubbfritt kändes som att köra en gokart. Hjulen är placerade så långt ut på bilen att det blir en bred bas, där tyngden fördelas bättre. Det är väldigt behagligt att köra då bilen har suveräna däck.

comments powered by Disqus