Fick jag rätt däck?

Nu har det varit några kyliga höstnätter där temperaturen har klivit under nollstrecket och hala vägar på morgonen som följd. Smått orolig har jag väntat på tid att få på mina däck men idag var det dags.

 

Väl på Vianor i Bromma skiftar de däcken och efter en stund djupt insjunken i en motortidning kunde jag sätta mig i bilen och köra hemåt. Halvvägs hemåt började funderingarna komma: "Fick jag verkligen rätt däck?".

 

Jag hade ju beställt dubbade däck men när jag körde rakt framåt hördes inga dubbar alls. Lite orolig tänkte jag att det är bäst att jag vänder om så att de kan skifta direkt om det hade blivit något fel. När jag svänger av motorvägen börjar jag dock höra det bekanta rasslet från dubbarna som griper tag i vägen för att förflytta bilen från färdriktningen. Jag stannar på första bästa ställe och kliver ut ur bilen och visst ... jag hade dubbdäck! Lite snopen, men smått överraskad, körde jag hemåt.

comments powered by Disqus