Falsk marknadsföring!

Jag tog en tur med bilen nu när det blivit lite frosthalka ute. Jag tänkte att nu skulle det minsann testas och for med denna intention ut på E10.

Det var nu som jag började inse att allt inte riktigt stog rätt till med Nokias marknadsföring av sina dubbdäck.........för hur mycket jag än försökte så gick inte bilen ens nästan 300 km/h än fast jag har deras nya däck. Besvikelsen är i det närmaste omöjligt att tvätta bort, känslan av svek växte sig större och större tills jag kom på att det kanske hängde i hop med bilen på något sätt.

Sagt och gjort jag lånade min brors volvo s60 2,4 diesel och krängde på de nya sulorna och gav mig ut, men döm om min förvåning när jag återvände med samma förödande resultat, hastigheten var till och med än lägre än tidigare. Min sista utväg var att testa med min -88 volvo 360 nu skulle det väl inte finnas några mer ursäkter men den idén dog ut redan på ritbordet när det inte gick att montera på 16 tummarna.

Livet kan te sig orättvist kan jag tycka dagar som denna.

 

Skämt o sido frosten ligger på backen och det börjar bli ganska halt på vägarna under de tidiga timmarna. Snön kan inte vara så långt borta, kan erkänna att jag börjar bli lite sugen att provköra snöskotern som jag köpte strax innan midsommar men för det krävs lite mer än bara frost på backen.

Dubben på däcken börjar sätta sig nu och i samband med detta kan jag tycka att ljudnivån har minskat, eller så börjar man helt enkelt att vänja sig. Greppet är grymt bra på dessa isiga vägar som vi har nu och både jag och min sambo känner oss nöjda och trygga med däcken.

comments powered by Disqus