Ett sista försök på sandstranden

Nej, efter ytterligare ett försök är det bara så att det inte är någon idé att försöka mer.
Jag har nu hjälpt en kollega med att sjösätta sin båt, som väger något mindre än min och då var jag också tvungen att prova lite hur det gick att dra upp hans. Den här gången gick det nästan - men inte riktigt!


Jag ger nu upp innan underlaget är bättre preparerat. Eller att jag tar upp en betydligt mindre båt. Men nu ska båten i alla fall vara i ett tag. Visserligen upptäckte jag en läckande bordgenomföring i skrovet men den är inte värre än att jag kan fixa till när båten ligger i vattnet.
Tills senare i sommar, då jag tänkt att tvätta av botten med högtryckstvätt, så tänker jag se till att det är ett annat underlag, såvida jag inte har helt andra däck eller bil. Jag undrar just om Nokian har något riktigt hard core i sitt sortiment, jag får nog titta efter.

Därtill skulle jag vilja börja göra researchen för att köpa nya däck till min fyrhjuling eftersom de börjar bli slitna. Här har jag försökt leta på Nokians hemsida men inte hittat det jag behöver. Däremot finns det en hel uppsjö av olika däck till allt från skogsmaskiner till lantbrukstraktorer som Nokian säljer.

Nej, nu är det nog sista inlägget på ett tag angående båtupptagningen. Jag har nästan bara fokuserat på krävande underlag nu så det är snart dags att komma med lite kommentarer om andra egenskaper också. Våtegenskaperna skall jag återkomma till snart, i ett kommande inlägg.