Erfarenheter från en Norrlandsturné

Nu har man firat jul i Norrland och äntligen fick man testa däcken fullt ut.

På vägen norrut var det rejält med snömodd och oplogade vägar. Speciellt när man skulle göra omkörning på 2-1 vägar kände man hur stabila däcken var. De styrde dit jag ville, även om det var ganska moddigt mot mitträcket.

 

Greppet är även värt att nämnas. Visst, jag har en framhjulsdriven bil som gärna släpper när man gasar på, men jag känner hur däcken river i. Speciellt när man bromsar. Då ställer sig bilen på alla fyra som en hund på parkettgolv som vägrar gå framåt. Mycket trevlig upplevelse.

 

Min resa norrut bjöd även på stora mängder snö och under den is. Där fanns branta backar och ej uppkörda vägar. Aldrig någonsin kände jag mig ens orolig att jag skulle köra fast. Helt enkelt, i både vanlig vinter och ovanlig vinter är man först och snabbast fram med Hakkapeliitta. Det är min summering av denna härliga vinterresa norrut.