En ny bil med nya Hakkapeliitta

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen, minst en vecka sedan. Men det har varit mycket att göra. Väldigt mycket av den lediga tid jag har går åt till att bygga färdigt gästhuset som jag började med i juli förra året. Nu är det inte många veckor kvar förrän själva stora rummet är klart att tas i användning så det skall bli skönt. Därefter får toalettdelen och altanen vänta lite.

Det var också en dryg vecka sedan jag hämtade nya bilen. Nu har jag åter igen två bilar och det känns tryggt, det var ett litet pussel ibland att få ihop det med bara en bil.
I samband med att jag hämtade nya bilen så körde jag direkt till däcksverkstaden och fick nya hjulen monterade. Det blev faktiskt några meter på sommardäck, men jag får väl säga att det inte rådde vinterväglag där jag körde, asfalten var bar och fin och det var soligt och torrt. Om inte annat så är det preskiberat nu får vi väl säga.

Beklagar den otvättade bilen men när man väljer svartmetallic så syns skiten direkt.

Nu sitter alltså Hakkapeliitta R, odubbade vinterdäck på min andra bil. Det första intrycken har också hunnit komma. Till att börja med så har det väl inte varit något vidare vinterväglag för att göra de bästa studierna. Asfalten har varit ganska bar och torr för det mesta men här och var har det varit snö och is.
Framför allt ligger det hårt packad snö och blankis kvar i den branta backen upp på gården. Det är rejält halt här men jag måste direkt berömma isgreppet på Hakka R. Jag har ju fyrhjulsdrift även på min nya VW Passat men bilen är ju betydligt lättare än pickupen, så naturligt vore att man upplever greppet än bättre. Och det är riktigt bra här, trots avsaknaden av dubb. Det är rent av svårt att få bilen att släppa lös i backen vilket är ett mycket gott betyg.

Det som jag märkt med mina "gamla" Hakka R på pickupen är att när man pressar bilen väldigt hårt så kan man provocera fram sladd och slir och då känner man på något sätt att man saknar de där dubben som kan greppa i ett isigt underlag.
Jag har ännu inte hunnit testa likanande situationer med Passaten, får se vilka chanser som ges resten av vintern.

För än är det faktiskt kvar vinter. Många talar ofta om vårens ankomst i mars men jag har alltid hävdat att mars och för den delen också april är två månader av bakslag.
Om några veckor ligger Påsken och väntar på 300 mil bilkörande. En resa upp till Norrland står på agendan.