En ny bil med nya däck är på väg [bilder]

Nu har äntligen beskedet om att min nya bil är här kommit, flera veckor innan beräknat. Imorgon fredag hämtar jag den hos Volkswagen.


För er som missat vad det var jag beställt så är det alltså en Passat Variant. Variant är VW:s språk för kombi.
Jag kontaktade också VW:s presservice för att få lite trevliga bilder att publicera innan jag hunnit fota min egen bil och svaret kom snabbt. Tyvärr är det inte rätt färg då min bil är svartmetallic men det får ni leva med.

Copyrighten på bilderna ovan är Volkswagen.

En bil levereras ju, som de flesta redan gissat, komplett med hjul. Dock inte vinterhjul som alltid är tillval. Här skrev jag ju några tidigare inlägg om hur jag tänkte inför valet av däck och det blev ju föga förvånande Nokian. Något annat hade känts konstigt.
Med de senaste dagarnas värme i landet så kan man också förledas att tro att våren är här och således att det går bra att vänta med däcksbytet till i höst och istället rulla runt på de sommardäck som bilen levereras med. Men mars är en månad som brukar kännetecknas av bakslag i väderleken och således också trafiken så jag åker direkt och får mina nya vinterhjul monterade på bilen.

Som en del av er redan tidigare kanske känner till så lanserar ju Nokian ett par nya Hakkapeliitta R2.
De skall enligt uppgift vara ännu bättre, bland annat är greppet på is förbättrat ytterligare samt att de har ett lägre rullmotstånd jämfört med föregångaren.

Det hade varit mycket intressant att prova dessa däck men tyvär så är lanseringen av dessa först hösten 2013 enligt pressmedelandet.
Det blir således Hakka R som kommer hamna på bilen. Tyvärr medger vårt avtal inte att dubbar väljs på däcken, vilket jag förstås annars hade övervägt, trots Stockholms stads fientlighet mot dubbdäck.
Nedan finns en pressbild på Nokian Hakkapeliitta R. Däcken är snarlika men man kan ändå se skillnader i dess respektive mönster direkt man tittar på dem.