En helg många underlag.

Helgen som var bjöd på många skiftande vägfören under helgen. Det började redan på torsdagen med moddigt före i de centralare delarna av torsby med omnejd och sedan frös det på och kom mellan 20-30cm nysnö, beroende på var i den här till ytan stora kommunen man befann sig. Jag passade nog på att befinna mig på de flesta ställen... allt från uppkörda storvägar till oplogade skogsvägar. Och jag måste medge att oavsett före så har däcken verkligen levt upp till att prestera allt man kan begära av bra vinterdäck.

När jag köpte min Mitsubichi Lancer kombi så träffade jag på en som har en likadan och när jag frågade om han var nöjd med sin bil, så tyckte han väl att den var bra, bara det att den var dålig på att ta sig fram vintertid. Detta oroade mig då jag på vintern färdas mycket efter mindre vägar som kanske inte alltid plogas då jag är på jakt eller fisketurer. Men efter den här helgen är jag inte längre rädd för att bege mig ut, även om underlaget är tufft. För de här däcken håller som sagt vad de lovar. Det enda som verkar sätta gränser är bilens lite begränsa markfrigång för det hjälper dåligt vad man har för däck om bilen hänger på underredet.

 

comments powered by Disqus