En dröm i upplevelse...

Jag har haft en dröm väldigt länge, att få testa och köra med ett par Nokian Hakkapeliitta däck på bilen. Och nu helt otroligt så sitter dom på bilen, för första gången. Ett par Hakkapeliitta 7 SUV med dimensionen 225/55R18, jag kan knappt fatta det än. Däckhuset här i Sundsvall stod för monteringen utav dessa nya sulor till min bil. Dom känns bra, med sina knappa 25 mils rullande hittils. Det står 50 mils inkörning och sen ska dom få smaka på lite högerfot :) Om nu bara snön kommer hit till Sundsvall någongång vill säga.

Jag jagade älg i helgen som var och det hade regnat på morgonen vilket innebär svinhala vägar och grusvägar när temperaturen är under noll. Spegelblankt utav is, man kunde knappt gå. När vi väl hade lottat våra pass så körde jag iväg först och körde precis som vanligt uppöver på grusvägarna mellan 70-90 km/h, jag tänkte inte nå speciellt att det var halt, och jag kan inte säga att jag märkte av halkan något heller utan blev först påmind när jag klev ut ur bilen vad halt det var. När vi sedan samlades efter jakten så sa några att fasen vad jag drog och körde iväg. Jag är Testförare för Nokian sa jag :) nymonterade Hakka 7 funkade visst bra på dessa vägar...

comments powered by Disqus