Efterspänna fälgarna! Samt evt. oljebyte på Vianor!

Jag känner mig trygg nu med Nokian Hakka Blue i dimension 205/55 R16.
Dessutom ger Nokian en försäkring på köpet - Hakka-skyddet! En garanti och Hakka-vägassistans, som försäkrar mig mot eventuella problem som kan uppstå på grund av däcken, som t.ex punktering!

Fördelarna som jag har märkt med mina Nokian Hakka Blue är: bättre grepp i svängar och jag upplever det som att bilen bromsar och stannar bättre. En nackdel som jag har märkt är: Däcks-ljudet är betydligt högre – men det är inte förvånansvärt när däcket har mer gummi mot gatan i mitt fall 10 mm bredare och 35 mm större rullnings omkrets!

Egentligen har jag väntat lite för länge med att efterspänna fälgarna, egentligen ska detta göras redan efter 10 - 15 mil, speciellt med nya fälgar! Har nog kört det dubbla minst. MEN! När jag var på Vianor så fick jag (Precis som alla andra kunder) ett rabatt häfte med rabatter på service - oljebyte m.m. Så jag tänkte passa på att utnyttja några av dessa kuponger, när jag ändå åker ut för att få efter spänt fälgarna.

På vår Flexi-fuel bil ska det bytas olja och filter var 1000:e mil eller årligen. Detta kan synas vara ofta - men jag har läst i flera Bil service handböcker (t.ex. Haynes) att täta serviceintervall - byte av olja, filter, remmar och andra slit-delar gör att bilen håller sig fräsch längre och lönar sig i längden.

Längre livslängd på ett väl fungerande fordon är en vinst för miljön dessutom!