Efter snö kommer slask

Efter den underbara vintern hotar tövädret min vita jul. Det är inget kul alls. Massor med vatten på vägarna, slask som sprutar upp och täcker bilen, blää. Som om det inte räcker spyr vägverket massor med salt på sörjan så det blir en riktigt korrosiv miljö för min lille pärla. Jag kunde lika gärna ge pärlan ett saltbad per dag, minst =(

Jag har fram till nu kört i riktigt vinterväglag. Det har varit så roligt! Däcken håller bra och jag har inte saknat dubb på mina odubbade däck. Motorvägen R40 har tyvärr saltats till bedrövelse (min tolkning av det hela). Vår 70-väg hemma har varit så fin med sin snö som slitits bort av att bilar körts på den. Vi har ju haft kallt, rejält kallt i västergötska mått mätt, ner till 22 minusgrader. Inte så mycket snö som kommit efter att det sist snöade massor. Därav tycker jag att det är synd att vägverket fortsätter att salta. Jag undrar om inte också motorvägen hade varit så fin och torr av solskenet och slitaget av snön, som vår 70-väg.

När det var lite mer snö, innan vägverket hann ut och ploga vägarna ordentligt, kändes det roliga att köra bil. Bilen blev inte nedsölad som nu. Ida morses var det nere på -15 grader och vägen var saltad, trots att nederbörd saknades. Självklart var vägen inte hal. Men jag undrar hade den varit det utan saltet?