Dubbdäck, tack och lov! Studded tires, thank heavens!

(English below). Tack och lov att jag valde dubbdäck, och att jag lät sätta på dem för ett par veckor sedan. På radion hör jag att det är glashalt och på sina ställen är det trafikkaos i Skåne, med flera olyckor. Ta det lugnt i trafiken!
Kör lite tidigare, så ni slipper att stressa och kan hålla en lägre hastighet! Se till att ta med vinterutrustningen: snöskyffel, isskrapor, bogser-lina, varma kläder och om ni INTE har dubbdäck - antingen satsa på det eller nån slags lösning som man kan dra över däcken, typ "autosock" (bättre än inget)!
Själv ska jag vinterrusta bilen idag och ställa väckarklockan tidigare på klockan 4.42, så att jag kan ta det lugnt när jag ska till jobb. Själv känner jag mig trygg med mina Nokian Hakkapeliitta 7, dubbdäck, som jag nu kör med andra vintern i rad!
Så jag vet att jag har de bästa däcken för svarthalka.

Thank God, that I chose studded tires, and that they're on the car! On the radio they're telling about traffic accidents caused by icy roads. Take it easy, these are dangerous and treacherous road conditions! Leave earlier, so that you can drive slower, and bring your winter equipment. As for me, I feel safe knowing that i have the best possible tires for "Black Ice": Nokian Hakkapeliitta 7 - studded tires.

 

comments powered by Disqus