Det skall inte vara lätt...

Torsdagens punktering fortsätter att påverka vardagslivet.

Man skulle ju kunna tycka att ett däck borde anlända den dag det utlovas men som Norrlänning är man van att det felar en dag. Så idag kom däcket som skulle komma igår. På följesedeln stod 1st Hakka 7 dubbdäck men det som levererades var utan dubb. Suck... alltså måste jag troligtvis köra hyrpolo ett antal dagar till. :-(

För att klara väglaget igår då det hade regnat under natten och frös på framåt morgonsidan fann jag ingen annan råd än att ta vår Caravelle T5 TDI 4-Motion som lyckligtvis OCKSÅ har Hakka 7. Var inga som helst problem att vare sig ta sig framåt eller bromsa men sidogrepper på drygt 2 ton buss var väl inte på topp am man så säger. Som bonus fick min fru köra TVÅ vändor med våra 5 barn (tvillingar och trillingar, om jag inte nämnt det tidigare) för att lämna på fritids. Fanns för övrig en annan fördel med att köra Caravelle igår... det var premiäröppning för Media Markt. Så lite julklappar fick ta plats i bagaget.

Idag var det Polodags för mig igen... 1,4l radfyra på 85 vilda pållar... inte. Har tom större radfyra i min MC... den har original 1402cc mot Polons 1395cc och min MC är inte på 1402cc mer. :-D  Nåja... Polon har odubbade vinterdäck av annat fabrikat än Nokian som inte är fullt så förtroendeingivande som Hakka. Fördelen med det är att man inte vågar hålla så hög hastighet vilket visar sig på bränsleförbrukningen som är angenämt låg... en sisådär deciliter snålare per mil än Motorcykeln! :-)

Nu inväntar vi leverans av däck så man får köra tysk bil av "rätt" fabrikat igen!

 

 

comments powered by Disqus