Det gör liksom ont i hjärta och själ

Det gör liksom ont i hjärta och själ när jag kör med mina fina däck på bar, blöt, vidrig slaskväg som verkar vara det vi får dras med i Sollefteå denna vinter.

Jag har noggrant kontrollerat den del av däcken jag ser utan att anstränga mig för mycket, och där finns inget dubbsläpp än i alla fall.

De 50 inkörningsmilen är fortfarande 35 mil bort, men det vet man ju med bränsleräkningar som tycks hagla in att de 35 milen kommer gå fort.

Fick höra igår att Hakkadäck är kända för att ha ett högt däckljud? Jag kan definitivt inte göra en rättvis bedömning om det ännu, klart som tusan att det låter gräsligt med dubb på bar asfalt, eller?

För min del känns det ändå inte som att det är något stort problem med högt däckljud, det lär bara betyda att man lagt krutet på säkerheten. För övrigt åker jag aldrig mer än 1 kilometer utan att poppa musik på hög volym.

Just nu är det Peter Gabriel som döljer däckljud och även tröstar bort den trista uppsynen av det fruktansvärda "vintervädret".

 

comments powered by Disqus