December levererar!

Tack och lov för att vi äntligen är ur november! Denna månad har verkligen inte vart något plus i min bok, även om termometern visat annat. Skönt att slippa denna slaskande och dystra månad, för nu är snön här!

Nyår i Sälen 2010, favorit i repris 2012?


Snön började falla redan i början av veckan, men eftersom tempen fortfarande låg runt nollan och saltet östes ut så blev det inte mer än sörja på vägarna. Några centimeter genomblöt snömodd gjorde det jobbigt för både zebrafolket och förarna, men äntligen skulle man få testa däcken i nya förhållanden!

Jag märkte ganska direkt att detta väglag inte var några som helst problem, däcken skar genom modden och gav dubben chans att fästa mot asfalten. Mönstret i däcken ledde bort vatten och snö så galant att jag nästan glömde hur väglaget egentligen såg ut. Fästet kändes hela tiden maximalt, även när man försökte tvinga ut bilen i sidled.

Jag blev verkligen positivt överaskad hur bra grepp jag hade i detta väglag, fram som bak. Ett bra tecken på att dessa däck passar perfekt på min bil.

Denna vecka blev det även en tur ner till Stockholm i jobbsyfte, dock i en japansk hyrbil utan(!)

Hakkapeliitta 7

.
Trots att det då inte blev möjligt att testa mina däck denna resa så var det intressant att se hur trafiken påverkades av vädret och hur mycket det kan skifta på 25 mil! Mycket glad att det var nya, dubbade däck på hyrbilen.

Nu är det dags att skotta fram bilen och lägga några mil på nysnö!

Hörs sen!

comments powered by Disqus