Dag 8 - Tråkigt väder dåliga broar (Bilder)

Morgonen börjar med att tanka då det blev sen ankomst igår. Sedan så sätter vi Sortavala som destination för dagen så vi ska ha nära till finska gränsen. I morgon blir det att ta sig in i Finland.

Blir en bit på större vägar innan vi tar av på landsvägarna.

Här kan ni se utbudet på bensinstationen som ligger vi den stora vägen.

Bitvis så känns det som deras linjaler var väl använda när de byggde vägarna.

Många hus ser väldigt fallfärdiga ut.

Vi stanna för att se om vi kunde tyda en gammal skylt. Efter ett tag så märke vi att vi stannat under ett fallande träd. Vad som stor på skylten kunde vi inte komma fram till så vi utgick ifrån att den varnade för fallande träd.

Helt utan förvarning så står det ett hus mitt på vägen. Känns lite märkligt. Bakom huset fanns en bro som inte var så bra. Antagligen så har någon byggt huset för att förhindra att någon kör ut på bron. Kan inte komma på någon annan anledning att att bygga huset mitt på vägen.

Ingen vill köra först, bara att vända!

En liten gammal bro som inte längre tjänar sitt syfte.

Ingen vidare bro. Det blir inte bättre när man ser hur hela bron sviktar när Staffan i Toyotan kör över. Samtidigt som man vet att den bilen är lite lättare... Det visar sig att träbroar är rätt stadiga.

En spännande byggnad som skiljer sig ur mängden.

 

Detta verka vara en idrottshall eller offentlig byggnad av något slag.

En tankbil som inte klara att ta sig upp för backen. Han skulle ha köpt Nokian däck... Så går det när man snålar.

Gemensamt för byarna är den blå telefonen som verkar finnas i varje by.

 Väl framme på hotellet när vi sitter och äter så tycker en ryss att vi är mer intressanta än hans sällskap. Så han tar sin talrik och flyttar över till vårt bord. Trots att vi på fint sätt försöker stoppa honom och visar tydligt att vi inte vill ha honom vi vårt bord. Så är han lite övertygad om att det är precis de vi vill. Märklig människa.

Idag har vi kört 37mil mestadels på små vägar. Totalt har vi nu kört 384mil.

Fortsättning:

Dag 9 - Finland