Dag 6 - Besegrad och Fastkörd (Bilder)

På våg från Onega med -6,6°C på termometern har vi bestämt oss för att ta oss till Medvezh'egorsk. Enda problemet är att vi måste korsa en flod. Vilket inte borde vara något större problem.

Vägarna är okej med växlande väder dimma och snöfall.

Vi kör efter floden för att hitta en överfart. Så fort vi korsar floden kan vi köra i rätt riktning.

Vi kommer fram till en färje överfart eller snarare en pråm. Det syns klart och tydligt att den används nyligen och är i bruk vilket är ett gott tecken. Tyvärr så hittade vi inte någon som sköter om pråmen och är villiga att skeppa över oss. Så det blir att fortsätta efter floden i jakt efter en annan överfart.

Vägarna blir betydligt sämre men de är nyligen använda vilket är ett gott tecken. Dok så är det svårt att veta vad snön döljer. Snart blir vägen sämre...

Här körde jag först. Det syntes inget när jag kom, snön dolde det bra. Inga problem för mig att passera även om däcken inte är i sitt rätta element, men verkar fungera bra.

Vi kom fram till ett vägskäl där vi valde att hålla oss nära floden eftersom målet var att hitta en överfart. Det visade sig att detta var fel, bara att vända och testa andra vägen. Ingen vidare vändplan fanns att vända på. Vi vände problemfritt men när Land rovern skulle vända så körde de fast. Vi bestämde att Toyotan skulle hjälpa Olof i Land rovern medan vi fortsatte efter den andra vägen för att se om det också var en återvändsgränd. Vägen blir mindre och är tillslut bara två hjulspår. Det slutar med att hjulspåren blir otydliga och svåra att se. Bara att vända och köra till baka. På tillbaka vägen hör vi på radion att Staffan som skulle hjälpa Olof att komma loss också sitter fast...  Vi drar loss Olof och när vi sedan ska dra loss Staffan så kör även vi fast. Tillbaka på ruta 1. Efter lite om och men så är vi loss. Bara att vända och köra tillbaka mot färjan där vi hade en "större" korsning.

Underlaget är mjukt och hjulspåren blir tydliga.

Tillbaka på vägen igen där vi passerar en liten by.

I slutet av byn passerar vi ett bandfordon och vägen blir betydligt mindre och sämre. Efter en liten bit så inser vi att vägen blir blöt och mjuk. Detta känns inte bra, bara att vända. Lärdom: Inget gått tecken då det står bandfordon i början på en mindre väg. Så ett tips: vänd när ni ser brandfordon.

Vi kommer fram till en by där de har ett café. Lagom för lunch.

Soppa står det på menyn.

Åter igen blir vi besvikna, ingen bro över floden. Denna gången finns inte ens någon flotte.

Jakten på bron fortsätter utan något större resultat.

Vid det här laget har vi get upp hoppet om att korsa floden och ser efter alternativ.

 Tillbaka i Kargopol då vi inte kunde korsa floden. Vi blev helt enkelt besegrade. Vi har kört 47mil och har en färdtid på 7,5h har dessutom stått still i över 2h ingen bra snittfart idag. Totalt har vi nu kört 293mil på resan och sedan däcken blev monterade.

Fortsättning: Dag 7 - Fortsätter mot Medvezhyegorsk 

comments powered by Disqus