Dag 5 - Mot Onega (Bilder)

Frukosten var bra, vädret är fint med -3,5°C.  Ingen dusch då vattnet var gult och luktade illa. Kändes som man skulle bli mindre ren av att duscha. Vi ska se om vi kan hitta en däckverkstad innan vi fortsätter mot Onega.

Stugan som vi bodde i med utsikt över floden.

Inne i Arkhangelsk.

Vi har hittat en däckverkstad som dessutom har däck i rätt dimension.

Det visar sig att de är Nokian återförsäljare.

Efter att ha köpt 4st nya däck till Land rovern så ska vi bara få någon som kan skifta däcken. Det är nämligen så att de endast säljer däcken inget annat. När vi väl har hittat några som skiftar så lämnar vi Olof. Medan har får däcken bytta åker vi vidare. Vi har bestämt att vi möts i Onega.

Rengöring av lampor och nummerplåt med vita havet som bakgrund.

Lunch efter vägen då det inte fanns något café.

Dessa vägarna har bitvis väldigt mycket snö i mitten här på bilden är det inte så mycket.

En liten by vi passerade som låg väldigt ödsligt. Dock så var det en hyfsat stor väg genom byn. Troligen någon gruva i närheten. 

Väl framme i Onega blir vi någon sorts höjdpunkt. Våra bilar sticker ut ur mängden och vi drar till oss väldigt mycket uppmärksamhet. Vi stannar och går in i en elektronik butik. När vi kommer in i butiken som är ganska liten så är det 3 pers i butiken men när vi lämnar en stund senare så är det ca 15 pers i butiken. Ingen som verkar vara så intresserad av att handla. Ute vid bilarna har det samlats en mindre folkmassa som är väldigt intresserade av vad vi gör. Vid hotellet blir det spännande då personalen i receptionen inte kan ett ord engelska. Dessutom så tycker de att vi ska fylla i en blankett som är på ryska. Helt omöjligt. Efter lite ritande så lyckas vi få våra rum utan att fylla i någon blankett. Efter att vi har fått våra rum så besöker vi den lokala pizzerian. Inte så oväntat men samma sak här, inte ett ord engelska. Vi slumpar några pizzor ifrån den ryska menyn. Resultatet blir lyckat och pizzorna smakar väldigt bra.

Fortsättning:

Dag 6 - Besegrad och Fastkörd.
comments powered by Disqus