Dag 1 - Avresedag (Bilder)

Det är fredagen den 26 Oktober. Bilen är packad vilket gjordes kvällen innan. Nu ska den bara köras ut ifrån garaget och andra bilen ska få ta plats i garaget. Klockan är 06:05 det är fortfarande mörkt ute.

Nu är vi klara att ge oss iväg. Efter några kilometer visar termometern -6,4°C vintern närmar sig. Det är torrt och fint på vägen, bra fäste. Termometern visar minusgrader genom hela Skåne.

Några mil söder om Markaryd blir det vitt i dikena dok endast frost. Väl framme i Markaryd har frosten försvunnit och termometern visar +1,2°C

Just efter 9-tiden är vi i Jönköping. Där är det fint väder med klar blå himmel. Solen värmer även om det är kallt i luften. Här passar vi på att tanka 71 liter och 1000 riksdaler fattigare (14,64kr/l). Dyrt att tanka men vi tröstar oss med att det blir billigare när vi lämnar landet.

Det blev även lunch på en välkänd restaurang.

Väll framme i Stockholm har vi gott om tid innan färjan ska gå. Så vi passar på att uträtta några ärenden. När vi kommer till färjan har vi kört 63 mil. Där möter vi upp 1 av 2 andra bilar som vi ska göra följe med.

På färjan blev det oxfilé på en av restaurangerna. Gäller att beställa något gott medan man kan läsa menyn.

Fortsättning: Dag 2 - Gränsen  

comments powered by Disqus