Då vill jag hälsa snön välkommen!

Äntligen! Det är vitt på vägen, temperaturen är runt nollan och det är is på våran lilla såkallade "trädgårdspöl". Så jag har längtat efter detta!

Åkte direkt ut och provade mina däck och det gick rakt i första korsningen.... eller? Nej då! de fungerade finfint. Otroligt bra grepp trots den svarta isen som lagt sig här och där på vägen. Gasade på lite extra i rondellerna för att kolla greppet men bilen låg som en gocart i kurvorna:)

Jag skulle vilja uppmana folk att ta en extra titt på sina däck innan de sätter sig i bilen nästa gång. Tanken slog mig när jag körde hem från jobbet förut och hade lite bråttom. Att ha bra däck är en av grunderna för att hålla sig kvar på vägen vid ishalka, men det spelar ingen roll hur bra däck man har när bilen man möter åker med blankslitna vinterdäck, eller i värsta fall sommardäck. Det är egentligen rätt tragiskt, att vissa kostar på sin bil däck för flera tusen för att ha lite bättre säkerhet när vintern väl anländer medans vissa verkar överhuvutaget inte bry sig. Det är både nonchalant och kaxigt att tro att man är en så bra chaufför så man inte behöver bry sig om däcken. Visst kan man ha världens bästa däck och fortfarande köra av vägen, det är mycket mer än så som spelar in när man kör på halkigt underlag, men bra däck är ett steg i rätt riktning. Att överväga att köpa nya däck för att de gamla börjar bli slitna och sedan tänka att "de går en vinter till" är något jag tycker man hör ofta. Men vad vore värre än att tänka den tanken, strunta i att byta däck, och sedan vara orsaken till att man själv eller i värsta fall andra skadas av detta? Visst går det bra i många fall och däcken går utan problem en vinter till, men kanske är det mer tur än skicklighet. Har man bil så tycker jag att man ska räkna med kostnaderna för bra däck innan man köper den. För i slutändan vinner de flesta på det.

Ha en bra vecka nu allihopa! Bygg många snögubbar och ät massa pepparkakor, och tänk på att njuta av kylan, för när sommaren kommer så klagar vi ändå på att det är för varmt!:)

comments powered by Disqus