Bränsleförbrukning!

Snart är denna vecka över, helgen är slut och imorgon är det tillbaka till verkligheten. Att helgerna alltid ska kännas så korta!

Idag fick det bli lite inomhusaktiviteter, städning, diskning och matlagning medans bilen stod ensam, kall och frusen i -14°C. Städningen var välbehövlig och efter några timmar var det skinande rent här hemma!
Bilen skulle också behöva samma behandling, men utan varmgarage i denna väderlek så blir det genast omständigt. Det får bli nästa helgs projekt.

Tog en tur nu på eftermiddagen för att tina upp bilen lite, blev då att fundera på bränsleförbrukningen och hur det är ställt med den nu när man rullar på

Hakkapeliitta 7

.
Färddatorn visar 0,79, det består av minst 80% landsvägskörning till och från arbetet. Aningen högt kan jag tycka då jag vill minnas att mina gamla sänkte förbrukningen mer än så, om man jämnför med de breda sommardäcken som bidrog till 0,82-0,85.

Nu är det ju så klart mycket som spelar in när det gäller bränsleförbrukning, såsom temperaturen på motorn vid start, lufttryck, körning m.m. Men bortser man från det och bara jämnför vinterdäck/vinterdäck så ligger dessa lite högre. I detta fall tror jag att lufttrycket i däcken kan vara boven, jag har inte fyllt på eller justerat något sen Vianor skiftade. Får nog ta och kolla upp det imorgon!

Vi hörs!