Bollnäs tur o retur fredag till lördag natt

På dans till Bollnäs och Tuppens danskrog. Varmt 9+ när vi lämnade Hedesunda vid 18.00 tiden, tort och fint underlag, väg 56 till Valbo E16 till Gävle E4 till Tönnebro, njuter att köra på dessa Hakkapelitta 7 Suv, egendomlig tyst på torrt väglag, det går att prata i bilen utan att behöva störas av däckljudet.

Efter avfarten från E4 Tönnebro mot Bollnäs väg 83, här får tydligen ta det det lungt, temperaturförändring direkt, från 8+ till + 1 och frosthalka.Det är möjligen så att det är ett kallhål eller är det sjösystemet som gör att tempen faller så snabbt, så väg 83 får de som kör odubbat passa sig för. Bilen och däcken uppför sig som jag vill att de skall göra, även om jag saktade ner lite, däcken biter bra i frosten inga kast eller nämvärt längre bromssträcka.

Samma förhållanden, på väg hem igen Väg 83,   1- fram till Tönnebro, sen slog tempen till, till 7+ och torrt väglag.

Väldigt bra med Hakkapelitta 7 SUV då de fått bort de kantiga profilerna på däcken, då vägarna har väldigt mycket spår i vägbanan, det märks inte med Hakka 7 SUV. Då jag tidigar har kört på Hakka 2, där märkte jag att man fick kast elle som fastnade i hjulspåren.

Hittils är jag väldigt nöjd vad Hakkapelitta 7 SUV levererar

Ha det gott ute på vägarna

Ove W

comments powered by Disqus