Bild på senaste veckornas temperaturgraf

Nu börjar det dra sig nedåt tvåsiffrigt på termometern.

Titta på ovanstående temperaturgraf så ser ni hur det vandrat nedåt vid vårt lilla hus i skärgården. Nu ikväll är det -11,6 grader men där jag sitter nu, mitt i Stockholms city på tionde våningen, visar det bara -7,6. Det är hursomhelst bra av flera skäl. Det första jag brukar tänka på när jag är ute i trafiken är att vägsaltet inte fungerar. Det slutar vara verksamt vid någonstans runt minus 7-8 grader. Det gillar jag. För jag, om ni inte redan förstått det, hatar jag vägsalt.
Jag tror på att lära sig planera sin tid, använda rätt utrustning, på rätt sätt och i rätt hastighet. Först, snabbast och Hakkapeliitta kan man förstås säga men det är också brytpunkten när folk får uppleva hur det är att, med ovanstående i minnet, köra i riktigt vinterväglag.
Och det går jättebra att göra utan saltets hjälp. Ploga, kanske sanda, håll rätt hastighet, ha rätt utrustning: det vill säga däck och fordon som passar situationen.

Imorgon rullar jag ut mot skärgården igen. Ska kolla hur mycket snö det har fallit och koppla på plogen på fyrhjulingen och ploga lite på gården. Kanske tar jag några bilder. Har som mål att få in minst en bild i varje inlägg jag gör här.

 

comments powered by Disqus