Bengt Karlsson

Ja, då går man här och väntar på att få en tid hos däckfirman för montering av de nya spännande vinterdäcken. dom gamla väntar på sin slutstation :-)

Vem är då jag? Jo, en man +60, som varit yrkesförare runt 40 år. Kört långfärdsbuss sedan jag var 21 år. Nu på senare år endast som extra. Det har varit ett spännande yrke, särskilt när man var yngre och körde långtur ute i Europa. Så jag har sett det mesta i trafikväg och olika händelser. Särskilt då vintertid, där jag många gånger konstaterat att däcken har en viss betydelse. Men även förarens beteende, vad gäller att anpassa hastigheten efter rådande vägförhållande, och inte ha övertron, att bara för man har bra vinterdäck så kan man hålla samma tempo som på sommaren.

Privat så har jag foto som en stor hobby, och har väl kommit något längre än amatörstadiet, med tanke på att man fått en del bilder sålda. Kolla in på

www.bengtleo.se

så får ni se lite av mina alster, genom åren.

Detta att vara testförare är något nytt för mig, om vi undantar de somrar jag kört Motormännens Vägpatrullbil, och där givit kommentarer på de olika modeller vi kört. Men visst är det spännande att få delge sina tankar om däck och deras förehavande. Jag hade nästan glömt bort att jag anmält mig. Men så är det när man har flera projekt på gång.

Idag den 25 oktober, så är temperaturen 06,30, +1,5 ute här i Linköping, och det känns. Så vi närmar oss, det som kallas vinter. Så vi får väl hoppas att det blir lite snö framöver, så man får testa däcken och se vad dom går för.

Ha nu en bra dag och kör med omdöme! För man kör alltid försiktigt.

 

/Bengt

Dom gamla väntar på sin slutstation.

comments powered by Disqus