Åtalad för odubbade däck

Gangsterorganisationen Bandidos har fått dagens Borlänge att likna 30-talets Chicago, där maffialedaren Al Capone till sist fängslades för skattebrott sedan polis och åklagare misslyckats med att få fram vittnen mot hans "ordinarie" kriminalitet.

När nu åklagaren åtalar Bandidos-ledaren, så är det för brott mot fordonsförordningen. Enligt åtalet ska han ha kört sin bil i mars i år utan att ha alla vinterdäck dubbade. Bra jobbat av förundersökande polis och åklagare, sådana samhällsfarliga brott måste bekämpas med alla till buds stående medel  ;)

Skämt åsido, nog verkar Dala-polisen göra ett utmärkt jobb för att få buset att känna sig påpassade. Undras om de kriminella ens vågar gå utomhus i skymning utan reflex?

Det är extremt farligt att ha bättre grepp på framhjulen än på bakhjulen, t ex att på blixthalka ha dubbdäck fram men inte bak.

Ni som kör i Dalarna vintertid; tänk på att om ni kör odubbat på vissa hjul så riskerar ni att straffas inte bara av Naturlagarna (trafikolycka i hala feldoserade kurvor o s v kan ge förödande konsekvenser), utan även enligt Svea Rikes lag.

Kör med insidan och kör med lagliga vinterdäck på alla hjul,

Johan