Ännu en julmassaker är över!

Nu är julen passerad med en massa stök och bök. Ungarna har rivit upp julklappar i timmar. Vi var totalt tolv stycken på julen hemma hos oss, som det ska vara.

På förmiddagen så hade jag lovat att tomta hos ett par bekanta. Dom bor ganska nära en annan kompis så dom gick upp med klapparna till kompisen och där böt jag om och lånade kompisens snöskoter för att kunna glida upp lite så där fränt.

När jag kommer fram till huset som jag skulle tomta i så fick jag en idé som gick ut på att "tomten" inte riktigt hittade så jag stannade till utanför huset och tittade omkring för att sedan åka vidare. Jag vände skotern och åkte tillbaka för att se ännu mer förvirrad ut och så drog jag iväg igen. Tredje gången så fick det vara nog så jag stannade till framför huset och klev av skotern. I samma veva som jag klev av så ramlar det ner en klapp på backen och jag kunde bara konstatera att det var ett stort hål i säckens botten. När jag lyfter blicken så ligger det fyra klappar till en bit bort i en korsning, ungarna står i dörren ganska förväntansfulla. Nåväl det är bara att trampa i väg och plocka upp klapparna och när jag håller på med det så glider det upp en bil och gubben som kör "vevar" ner rutan för att kunna upplysa mig om att det minsann finns fler klappar högre upp efter vägen....lite skämmigt var det men men vad gör man, ungarna verkade tycka att det var kul i alla fall.

Nu kan jag bara varna er som kör efter våra vägar här uppe att köra försiktigt eftersom vi har haft ovanligt många viltolyckor runt om på våra vägar. Denna bild tog jag för ett par år sedan i Svappavaara och den tyckte jag skulle passa väl in här.

Jag skulle vilja tacka Hakka för den sena julklappen som vi fick, jag vet inte om den slår de två par tant trosorna och de för små handskarna som jag fick av min sambo men ändå så var det uppskattat av mig i alla fall. Mössan satt som en....ja som en smäck.

Angående klappen från min sambo så var det en liten mixup som gjorde att min och svärmors klappar hamnade lite fel. Men lite fundersam hann både svärmor och jag bli innan det redde upp sig.

Nåväl glad fortsättning och till er som saknar snö så kan jag meddela att vi ska ut och provköra snöskotern som vi köpte i somras, hoppas den funkar :-).

comments powered by Disqus