Ännu en dag med bra väder

Det har ju inte kommit så mycket snö än, i alla fall inte i lägre zoner. Som när jag var som längst söderut idag (c.a 8 mil söder om där jag bor) fanns knappt någon snö alls. Här hemma ligger någon centimeter, men uppe i Åre, där ligger det betydligt mer.

Det roliga med dessa däck är att de presterar bra, oavsett underlag. Vissa däck jag haft tidigare har jag tänkt "Sh*t! Inte bar asfalt, nu blir det halt på dubben!", men så är det inte i fallet med Nokian Hakkapeliitta 7.

I morse när jag körde iväg upp till Åre, kl 0530, så tänkte jag som vanligt, "Hoppas djuren sover", men nej, riktigt så bra var det inte. På vägen stod ett rådjur, och jag stod på bromsen. Dubbarna sög tag bra i den packade snön, ABSen började jobba ... och bilen gick att styra undan. Jag kunde med lätthet styra mot rådjurets bakdel, och nu gjorde ju just detta djur som det står i boken, det fortsätter över vägen, och vände inte tillbaka. Tur för mig, för annars hade det gått åt fanders, trots att jag kunde styra.

comments powered by Disqus